Hírek

28 már
Jogászból programigazgató
Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója volt az Alumni Akadémia első vendége. Az új beszélgetéssorozat bemutatkozó rendezvényén az DE-n jogi diplomát szerzett szakember felidézte egyetemi éveit, és beszélt arról is, hogyan került kapcsolatba a fesztiválokkal, zenei rendezvényekkel. A teljes beszélgetés elérhető az Alumni Akadémia podcast-csatornáján.
27 már
Olimpiai előkészületek itthon és Párizsban
A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának, Fábián Lászlónak az előadását hallgathatták meg az érdeklődők kedden a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A korábbi olimpiai és világbajnok sportoló „Olimpiai előkészületek, magyar esélyek Párizsban” című prezentációjában bemutatta, miként kapcsolódik össze a sport és a gazdaság az ötkarikás játékok esetében.
27 már
Jótékony adománnyal a gyermekek gyógyításáért
Orvosi műszer beszerzésére fordítja a DOTE Gyermeksebészetéért Alapítvány azt az adományt, amely a korábban rendezett gardróbvásárokon gyűlt össze. A jótékony célú 150 ezer forint értékű felajánlást a szervező Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program (DETEP) képviselői hétfőn adták át a Gyermeksebészeti Pavilonban rendezett házi ünnepségen.
27 már
Új sportborítást kapott a sportcsarnok
Ráncfelvarráson esett át a Kecskeméti János Tornacsarnok: a Debreceni Egyetem Böszörményi úton található sportcsarnoka új burkolatot kapott, kifestették és rendbe tették a világítását. A nyári EUG egyik kiemelt edzőközpontjának felújítása saját forrásból valósult meg.
25 már
Festival d’Italiano Debrecenben
Idén a debreceni Tóth Árpád Gimnázium látta vendégül március 22-23. között a Festival d'Italiano országos olasz nyelvi verseny résztvevőit. A programok, feladatok, versenyszámok összeállításában a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Olasz Tanszék oktatói is közreműködtek.
25 már
Tudományról első kézből
Új kezdeményezés – a felsőoktatást, a kutatást és a tudományos munkát népszerűsítő –, interaktív látogatás-sorozat indult útjára a Debreceni Egyetemen a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíj nyerteseinek közreműködésével. Elsőként az egri Nemzeti Tudósképző Akadémia és a Dobó István Gimnázium középiskolás diákjai ismerkedhettek meg az ösztöndíjasok tudományos munkájával.
22 már
Megjelent az első tavaszi Egyetemi Élet
Mit kaptak a Debreceni Egyetem joghallgatói a Felező és Végzős Bálon? Miként alakult ki évszázadok alatt a debreceni Dósa nádor tér jelenlegi arculata? Miért tűzték ki a Debreceni Egyetem zászlaját Afrika legmagasabb hegyének csúcsára és miként teljesített az alapszakasz végén a DEAC jégkorong csapata? Egyebek mellett ezekről lehet olvasni az Egyetemi Élet legújabb számában.
22 már
Tréning a figyelemközpontú oktatásért
A vizualizációs eszközöket használó oktatóknak tartottak kreatív képzést a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szervezésében csütörtökön. A kurzus célja az volt, hogy a szakemberek a felkészülés alatt új nézőpontokat fedezhessenek fel a tananyaggal kapcsolatban és egymásnak is beszámoljanak arról, hogyan alkalmazták a gyakorlatban a korszerű technikákat.
22 már
Közös gondolkodás a vízügy területén
A települési és területi integrált vízgazdálkodás fejlesztési lehetőségeiről, a csökkenő talajvízvízkészletek rehabilitációjáról és pótlásáról, valamint az öntözéses mezőgazdaság helyzetéről volt szó a Debreceni Egyetem MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézete által szervezett országos konferencián. A víz világnapjához kapcsolódó csütörtöki rendezvényen a Debreceni Egyetem és a szakmai szervezetek közös állásfoglalás kidolgozását kezdték meg.
21 már
Adatbázisokkal és programokkal ismerkedtek a doktoranduszok
A publikációs stratégiákról, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kutatás- és publikációs támogatási tevékenységéről tájékozódtak a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kiválósági PhD Ösztöndíjával elismert hallgatók. A fiatal kutatók többek között áttekintették a DEENK honlapján elérhető szolgáltatásokat, a hivatkozást segítő szoftvereket, a rangos publikációkkal elnyerhető pályázati lehetőségeket és megismerkedhett

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.